Mikor a leghíresebb autós játékokról szóló cikket terveztem, elég sokat törtem a fejemet. Vajon melyik az autós játék, ami erre a címre érdemes. Kapásból a Need For Speed autóverseny jutott eszembe, talán ez az az autós játék, amit minden rajongó ismer! De persze nem ez az egyetlen.

Régen az offline autós játékok hódítottak inkább. Manapság viszont eléggé megváltozott a játék piac. Egyre nagyobb teret hódítanak az úgynevezett casual játékosok, akik néha egy-két órát játszanak csak. Éppen ezért a nagy és drága játékok náluk nem jöhetnek szóba. Nem vásárolnak, és nem töltenek le, hanem inkább az online autós játékokkal játszanak. Szerencséjükre már számtalan olyan oldal található a neten, ahol kiélhetik az autós játékok iránti rajongásukat.

Persze ezek a játékok nem nyújtanak akkora élvezetet, mint a nagyobb játék fejlesztői csoportok által, leprogramozott játékok. De ez nem is probléma, mert aki ilyen szórakozást keres, tudja jól és az igényeit is alább adja, az ingyenességet és a könnyű elérhetőséget helyezve előtérbe.

Sok oldal direktben az autós játékokra szakosodott, míg mások csak egy mellék ágként jelenítik meg azt, a sok többi játék mellett. Akárhogy is van, az autós játékok már bárki számára megfelelően és könnyen elérhetőek! Jó szórakozást hozzájuk!